Inloggen

Hoe log je de eerste keer in?

Om in te loggen in het leerportaal klik je op "Inloggen" rechts bovenaan de pagina in de rode balk.

Gebruik je je RKZ-account naam (van 5 of 6 letters) als inlognaam en de eerste keer het wachtwoord welkom (allemaal kleine letters).

Daarna word je gevraagd je wachtwoord te wijzigen.

Apple computers en iPads

Problemen bij gebruik Apple computers en iPads.

Het gebruik van de browser Safari op Apple computers en iPads, voor het werken in de RKZ-Academy, verloopt meestal niet goed. Inloggen kan een probleem zijn en vaak willen de e-learningmodules niet goed starten. Er verschijnt dan bijvoorbeeld een leeg wit scherm.

Dit is op te lossen door niet via Safari te werken, maar bijvoorbeeld via Mozilla Firefox, Google Chrome of (voor de iPad) via de browser van Puffin. Deze is als app gratis te downloaden via Google Play of de Apple store.

Mocht iemand nog andere oplosssing weten, dan horen wij dat graag.

Succes!

Afdeling Opleiding (opleidingen@rkz.nl)

 

 

 

Inloggen

Hoe log je in?

Je kunt inloggen door rechtsbovenaan de pagina op "Inloggen" te klikken.

Als gebruikersnaam gebruik je je RKZ-account, als wachtwoord bij de eerste keer inloggen welkom

Als je je wachtwoord vergeten bent kun je die opnieuw instellen via je RKZ-emailadres. 

HiX

HiX e-learning modules

Log eerst in via de link rechts in de rode balk hierboven. 

Klik daarna het tabblad “Bekwaamheden” aan.

Iedere medewerker kan de voor hem verplichte module vinden in het Bekwaamhedenpaspoort. 

Mocht onverhoopt de module die in jouw paspoort staat niet kloppen met de voor jouw afdeling en functie geschikte module, zoek de juiste module dan op via de “Catalogus” en start hem door op “Registreren” te drukken.

Overleg dit met je leidinggevende en geef het per mail aan ons door via opleidingen@rkz.nl

Wij zullen de wijziging dan doorvoeren in jouw bekwaamhedenpaspoort. Het behaalde resultaat van de module die je via de catalogus hebt gestart wordt dan automatisch overgenomen in je paspoort.

Veel succes!

Resetten is verleden tijd

Modules en toetsen kun je nu onbeperkt opnieuw doen. 

Vanaf vandaag kun je een e-learningmodule op elk moment opnieuw starten. Je hoeft dus na bijvoorbeeld een mislukte toets niet meer te vragen om resetten van de module. Zo kun je nu ook een module opnieuw doen nog voordat deze verlopen is. 

Je nog eventueel geldige resultaten gaan niet verloren, maar je laatstbehaalde resultaat staat op het eerste blad van je "Opleidingsbalans".

Ga je echter naar “Klik hier voor alle opleidingsbalans resultaten” (rechts bovenin het eerste blas van je "Opleidingsbalans", dan zie je ook nog de eerder behaalde, nog niet verlopen resultaten staan.

Dit geldt voor alle modules.

Geldig tot .....

De geldigheidstermijn van modules is verlengd.

In navolging van de landelijke trend heeft de Werkgroep E-learning besloten de geldigheidstermijn van de meeste e-learning modules te verlengen van 2 naar 4 jaar. De module ALS blijft 1 jaar geldig, die van de BLS 2 jaar.

De praktijktoets, die voor de bekwaamheidsverklaring van verschillende handelingen volgt op de e-learning, blijft zoals, wettelijk verplicht, 2 jaar geldig. Zodoende dient voor de meeste bekwaamheidsverklaringen elke 2 jaar een praktijktoets te worden behaald en elke 4 jaar een e-learning/theorietoets én een praktijktoets.